Υλικά οικοδομής

Η επιχείρηση μας συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες στον χώρο της οικοδομής, απο τις πρώτες ύλες, και ξηρά δόμηση. Οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε ειναι: Αιβαλιώτης, fibrant, knauf, Κριθάρης, Ξυλεία ΟΕ, Κύκνος Ασβεστοποιία, Ελληνική Συρματουργεία, Παναγιωτόπουλος ΑΒΕΕ, Panelco, Tetralux, Titan και άλλες εταιρείες με προιόντα κατάλληλα για την δόμηση.

Πρώτες ύλες

Η πρώτη ύλη είναι όλο το υλικό που εξάγεται από τη φύση και το οποίο, μετά από μια διαδικασία μετασχηματισμού, χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων ή ενέργειας. Οι πρώτες ύλες διακρίνονται μεταξύ των πρώτων υλών, εκείνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη φυσική τους κατάσταση.

Στην κατηγορία των οικοδομικών υλικών ειναι : ασβέστης, Τσιμέντο, Άμμος Λατομείου, Άμμος Θαλάσσης ή Ποταμού, Γαρμπίλι – Χαλίκι – Σκύρα Λατομείου, Ρυζάκι & Μαρμαρόσκονη, Αμμοχάλικο Οδοστρωσίας 3 Α,Οπτόπλινθους, τούβλα ,κ.α.

Ξηρά δόμηση

Ξηρά δόμηση ονομάζουμε τον τύπο κατασκευής από συστήματα με τυποποιημένα υλικά ξηράς δόμησης όπως γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, ινοσανίδες, πλάκες οροφών και δαπέδων, υλικά νέας τεχνολογίας, υψηλών προδιαγραφών σταθερής απόδοσης και πιστοποιημένα.

Η ιστορία της ξηράς δόμησης στην τοιχοποιία, ξεκινάει από την δεκαετία του 1950 στην Αμερική και πλέον είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος κατασκευής σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχει παρουσία από την δεκαετία του ’80 και σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη δόμηση καθώς προσφέρει υψηλή και σταθερή απόδοση σε ιδιότητες όπως ηχομόνωση, θερμομόνωση, πυροπροστασία κ.ά., σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική, τις χαμηλές τιμές και την πλήρη αρχιτεκτονική ελευθερία.

Τέτοια τυποποιημένα προϊόντα κατά κύριο λόγο είναι οι πλάκες τσιμέντου, γύψου ή ορυκτών ινών. Οι πλάκες αυτές τοποθετούνται πάνω σε προκατασκευασμένο μεταλλικό σκελετό με την βοήθεια συστημάτων στήριξης και δίνουν μετά το σχετικό φινίρισμα λεία επιφάνεια έτοιμη για βάψιμο, επικόλληση ταπετσαρίας ή τοποθέτηση πλακιδίων.

Συνεργαζόμενες Εταιρείες