Οι σκύλοι μπορούν να τρώνε από την ίδια κονσέρβα κάθε μέρα, και να είναι ευτυχισμένοι, λένε. Που είναι μια αλήθεια, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και τα σκυλιά μπορούν να έχουν ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις στο φαγητό. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θέλουμε ο σκύλος μας να τρώει τις καλύτερες δυνατές τροφές για να είναι υγιής. Πώς μπορούμε να το ξέρουμε αυτό; Και τι υπάρχει στις σκυλοτροφές;

Η “καλή” σκυλοτροφή
Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι τυποποιημένες ζωοτροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο ελέγχονται με βάσει πολύ αυστηρούς κανόνες για την ασφάλεια των ζώων, και πρέπει να περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Συνεπώς, εμπιστευτείτε γνωστές μάρκες, ακόμα κι αν είναι λίγο πιο ακριβές. Ο σκύλος σας δεν μπορεί να σας εξηγήσει αν νιώθει καλά ή όχι με το φαγητό του, και η έξτρα τιμή για την τροφή απλώς διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε εσείς.

Αυτές είναι μερικές ακόμα τροφές που ο σκύλος δεν πρέπει να τρώει.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει μια ουσία, την περσίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τους σκύλους.

Κρεμμύδι και σκόρδο
Σε οποιαδήποτε μορφή (φρέσκο, σε σκόνη, μαγειρεμένο), αυτά τα δύο φαγητά σκοτώνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια των σκύλων, προκαλώντας αναιμία.

Γάλα και γαλακτοκομικά
Μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως και να πυροδοτήσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Λίπος και κόκαλα
Όταν μαγειρεύετε κρέας, μην δίνετε το περιττό λίπος στον σκύλο σας, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα στο πάγκρεας. Επίσης, αποφεύγετε να τους δίνετε να μασουλάνε τα κόκαλα τα μικρά κομμάτια μπορούν να προκαλέσουν κοψίματα στον γαστρεντερικό σωλήνα.

Ωμά αυγά
Όπως είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους να καταναλώνουν ωμά αυγά, έτσι είναι και για τους σκύλους, καθώς οι βακτηριακές μολύνσεις καραδοκούν. Βρασμένα καλά, όμως, είναι ένα νόστιμο σνακ γεμάτο πρωτεΐνη που ο σκύλος μπορεί να τρώει με μέτρο.

Ωμό κρέας και ψάρι
Πάντα μαγειρεύετε προσεκτικά το κρέας και τα ψάρια που θέλετε να ταΐσετε τον σκύλο σας, καθώς το ωμό κρέας μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις όπως εμετό, πυρετό και πρησμένους λεμφαδένες.

Αλάτι
Αποφεύγετε να δίνετε στον σκύλο σας σνακς που περιέχουν πολύ αλάτι, καθώς θα διψάσει σε τεράστιο βαθμό, με αποτέλεσμα να πίνει πολύ νερό και να προκληθεί συχνοουρία.

Ζάχαρη
Όπως και στους ανθρώπους, η υπερβολική ζάχαρη προκαλεί αύξηση βάρους, προβλήματα στα δόντια και διαβήτη.

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.