Κεφαλλονιά

ΝΕΑ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Μια έξυπνη - φθηνή λύση για την διατροφή των παραγωγικών ζώων.Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο σύγχρονος κτηνοτρόφος ψάχνει διαρκώς για νέα προϊόντα διατροφής των ζώων του σε χαμηλότερη τιμή χωρίς όμως να είναι χαμηλότερη και η ποιότητα τους. Ένα τέτοιο προϊόν είναι το ενσίρωμα πορτοκαλιού. Το ενσίρωμα παράγεται από την πούλπα πορτοκαλιών, γνωστή και ως πορτοκαλόπιτα. Ένα προϊόν που είναι γνωστό στους κτηνοτρόφους από παλιά. Την χρησιμοποιούσαν είτε ως φρέσκια ή και σε μίγματα (φυράματα) με εξαίρετα αποτελέσματα. Η πούλπα παρασκευάζεται από στέμφυλα εσπεριδοειδών, δηλαδή από την διαχείριση της φλοίδας του πορτοκαλιού, το 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

beer1

Το ξέρετε ότι η μπύρα είναι το αρχαιότερο αλκοολούχο ποτό;

Υπάρχουν ιστορικά ευρήματα που δείχνουν ότι οι άνθρωποι παρήγαγαν μπύρα ήδη από το 9000 π.Χ.

Στην αρχαία Μεσοποταμία βρέθηκαν χημικές αποδείξεις που τεκμηριώνουν τη χρήση της μπύρας από τους ανθρώπους.

Μάλιστα υπήρχε η Θεά της μπύρας, η Νινκάσι στην οποία είχε αφιερωθεί ειδικός ύμνος που ήταν ταυτόχρονα μια προσευχή, αλλά και τρόπος για να θυμούνται οι άνθρωποι τη συνταγή για κατασκευή της μπύρας.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Πρώτον, όταν αγοράζουμε ζώα, δεν κοιτάμε ποτέ αν είναι ωραία στη φάτσα ή αν μας τα πούλησε σε καλή τιμή ο γείτονας.

Δεύτερον, Για ν΄ αγοράσουμε ζώα πρέπει να δούμε καταρχήν που έχουμε το χώρο κι αν υπάρχει κοντά βιομηχανία, συνεταιρισμός, Ομάδα Παραγωγών. Επίσης, σε τι απόσταση και σε τι τιμή παίρνουν το προϊόν μας, κάθε πότε γίνονται πληρωμές.  Αν είμαστε σε νησιωτική περιοχή που δεν έχει ακόμη σφαγείο, θα ταλαιπωρηθούμε όπως όλοι όσοι το έκαναν πριν από εμάς και μπορεί να χάσουμε και τα λεφτά μας. Αν είμαστε στην Κρήτη π.χ. ή στην Κεφαλλονιά δεν μπορούμε να πάμε στην παραγωγή ΠΟΠ φέτας γιατί δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Πετράτος Γ. Δημήτρης

Γενικό εμπόριο - Διανομές
Αντιπροσωπείες
Πόρος - Κεφαλονιά  Τ.Κ. 28086
(2ο χλμ. Πόρου - Αργοστολίου)


Tηλ: 26740 72340 

Fax: 26740 72700